3.4.2013

Sawdust in the wind


Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta löysin hyljätyn hyllyn sokkelin. Mittailin jo paikan päällä, että sokkeli voisi sopia olohuoneessamme olevaan hyllyyn. Otin raadon mukaani ja kotona ruuvasin levypohjan irti ja aloitin hiomisurakan. Kovinkaan paljon ei pintaa tarvinnut hioa, sillä niin ohut oli lakkakerros sokkelin pinnassa. Kaapista löytyi vielä  maalia jolla olin ruokapöydän maalannut aikaisemmin, joten pääsin maalaamaan saman tien. Aamulla pinta oli sen verran kuiva, että hiukan hiekkapaperilla hioin pintaa ja maalasin toisen kerroksen. Nyt saa rauhassa kuivaa iltaan asti ja katsotaan onnistuuko kokeilu hyllyn alle jo illalla.  Myös neljän euron hintaan löysin vanhan puisen jakkaran metallijaloilla. Hioin ja ajatuksena on spraymaalata mattamustaksi. Sohvan viereen pieneksi laskutasoksi. 
Hionta urakointi, sekä maalausurakointi talossa jossa ei ole työtiloja, on haastavaa. Hiomispaikkana on talon etupiha, missä kaikki ohikulkijat pääsevät osalliseksi hionta pölystä. Ja talon vieressä oleva auto saa kauniin pölukuorrutuksen. Mutta kun on intoa, ei tilatkaan ole este! Maalaaminen onnistuu sisätiloissa roskiksesta haetun pahvin päällä. Pääsinhän taas tärpätin kanssa siivoamaan parketilta maalinroiskeet. 
Vielä jakkaran spray maalaus odotuttaa. Iltapäivällä, jos on  lämmintä auringossa, voisi kokeilla maalausta., etupihalla. Kylmässä kun se ei onnistu, ellei maalattavaa voi siirtää pikaisesti sisään kuivamaan. Sitäkin on kokeiltu!


2 kommenttia:

 1. Joskus haaveilen pajasta jossa saisi maalata ja hioa huonekalut rauhassa. Ehkä kesällä ehdimme sellaisen tehdä navettarakennukseen.
  Kauniita löytöjä olet tehnyt.
  Minulla odotta yksi pöytä hiontaa tuolla keittiön puolella.

  VastaaPoista
 2. = )
  Olisi ihana kun olisi lämmin tila, vaja missä saisi rauhassa touhuta. Ja vielä sellainen missä ei tarttis siivota lattialta kaikkia maalin roiskeita. Mutta iloitse todella kun nyt auringonpaisteessa spraymaali kuivui nopeasti.
  mut ihana oli touhuta taas!

  VastaaPoista