10.9.2013

omenaa ja sokeriaPieniä ilon aiheita. Makeita yllätyksiä.
Odottamaton ja ihana yllätys tapahtui eilen, kun työkaverini sanoi tuoneensa minulle pussillisen omenia. Työpäivän päätteeksi menin parkkipaikalle ja  ja siellä auton vieressä odotti valtava säkillinen omenia. Illansuussa kuorimme yhteistuumin tyttäreni kanssa omenia kattilaan, missä porisi tuore omenahillo. Nyt jääkaapissa odottaa 5 litraa omenahilloa rasioita ja pakastamista.
Aamutuimaan, kun nuorimies oli viety kouluun ja talo hiljeni, päätin vielä leipoa muutaman omenapiirakan. Tänään päästäisiin maistelemaan ja huomenna lisää...Juhlan tuntua tulossa!

6 kommenttia:

 1. Saitpa ihanan yllätyksen ja miten kauniin värisiä ja muotoisia omenoita. :) Omenakakkusikin näyttää niin herkulliselta, että! Kun ajattelen omenakakkua itse tehdyn vaniljakastikkeen kanssa niin tulee aivan joku lapsuuden muisto mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja kakku oli ihan hyvää. Otin yhden töihin illan palaveria varten ja teki kauppansa =) Hiukan vaniljakastiketta ja lisäksi kyytipojaksi kinuskikastiketta...Nam!

   Poista
 2. Omenapiirakka vaan kuuluu syksyyn ja se muisto kun tuli koulusta kotiin ja jo pihalla oli vastassa juuri paistetun omenapiirakan tuoksu. Saispa jostain omenia, olisi niin kiva vähän säilöä ja leipoa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmm...Muistoja...
   Mäkin olin jättänyt omenista haaveet, mutta sitten sain tälläsen ihana yllätyksen.

   Poista
 3. Onpas herkullisen näköisiä omenia ja kuvia. Omenapiirakkakin maistuu jos on tarpeeksi vaniljakastiketta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja mä lisäsin vähän kinuskikastiketta vielä sen vaniljakastikkeen lisukkeeksi.
   Kyllä maistui... =)

   Poista