2.10.2013

aamuSininen taivas ja lempeä auringon paiste tervehti ja toi hyvän mielen mukanaan. Keittelin aamukahvit ja huhuilin yläkertaan nuortamiestä heräilemään. Olin aamuyöllä herännyt ja nostanut tavanmukaiset mainokset pääovelta sisälle.  Kahvikupillinen aamukahvia ja sakset kädessä istahdin eteisen lattialle mainosten lajitteluhommiin. Olisi koulusta kotiin tulevilla sitten vain jakaminen edessä!
Kilpaa kellon kanssa sain mainokset lajiteltua ja vauhdissa join kylmenneen kahvin. Olin taas aika startata auto pihasta ja viedä kouluunlähtijä oppitielle. 
Tie oli hämyisen harmahtava kylmästä ilmasta ja yön aikana tulleesta huurteesta. Auringon lämmittävät säteet kuitenkin koskettivat ja muuttivat tuon huurteisen peittämän tienoon hiljalleen taas syksyisen ruskan väriseksi. Ja pihassa pensaiden vihreät lehdet näyttivät edelleen kuin kesäaamuna kanssani heränneiltä. 
Taas oli alkanut uusi päivä ja aurinko paistoi puhtaan sininseltä taivaalta. Talossa hiljeni vähitellen ja muutkin kouluunlähtijät aloittivat päivänsä. Oli aamu.

2 kommenttia:

  1. Onpas siellä ollut viileä yö. Kaunis kuurakerros kasvien pinnalla. Tekee niistä jotenkin hauraita.

    VastaaPoista