22.1.2014

Pessimismiä ja optimismiaJotkut niistävät pieniä neniä ja mittaavat kuumetta tai siivoavat oksennuksia tai siivoavat vain muuten omaksi ilokseen. Meillä siivotaan kyllä normaali viikko siivous ja vessaa hyvin, hyvin useasti, mutta sekään ei aina tehoa. 
Yritän olla optimisti, sillä aamu puoli seitsemän jälkeen, en ole kovin montaa kertaa istahtanut tai saatikka sitten ryystänyt kahvikupposta mukavan lehden kera. Niin, minä aloitin aamu puoli seitsemältä ottamalla petivaatteita sängyistä, käynnistin pesukoneen ja  lähdin viemään kaikki peitoista petauspatjoihin, pihalle. Onneksi pakkasmittari näytti suotuista, -15 astetta, että nuo pienet vierailijat tuskin haluaisivat tulla uudelleen kylään. Ainakaan tällä kertaa!
Kun sitä on joutunut aina uudelleen ja uudelleen tekemään samaa rumbaa, meinaa ahdistus iskea toden teolla. Itku ei ole kaukana ja paha mieli iskee. Mutta sekään ei auta! On vain yritettävä ajatella positiivisesti.

Kello näytti kahdeksaa ja soitin lääkäriasemalle. Hetken perästä puhelin soi ja ystävällinen täti siellä soitteli, ja kyseli mikä meillä oli hätänä. Ja hätähän oli suuri, ainakin siinä mielentilassa. Ystävällisesti tuo täti kirjoitti sairaslomaa ja lupasi vielä postittaa paperin kotiin asti. Voi kiitos, sanoin minä! Ei tarvinnut sitäkään paperia lähteä kaiken muun shown lisäksi hakemaan. Ja tuo ystävällinen täti lupasi laittaa pika pikaa lääkärille viestiä...

Niin minä sitten aamukahvit hörppäsin tyhjään vatsaan. Siinä välissä oli pitänyt vielä toisen nuoren wilma viesti kirjoittaa,  kun meillä sairastetaan  myös sitten kurkkutautia! 
Auto käyntiin ja menoksi. Apteekin kassa veloitti ison summan rahaa ja ruokakaupan kassajonossa odottavat ihmiset taisivat olla hiukan harmissaan, kun minä hain pudonnutta leipää jostakin pesuainehyllyjen välistä. Olin jättänyt ne ostokset jo hihnalle ja huikannut vain kassatädille, että haen sen pudonneen leivän. No sainpahan siinä sitten hiukan enemmän syliini kannettavaa, kun en tietenkään sitä ostoskoria viitsinyt ottaa. Enhän  yleensäkään kovin paljon osta kerralla... Mutta ostinpa mustikoita, itselleni iloksi!

Pyykkikone pyykkäsi, kuivausrumpu kuivasi, porraskaiteilla vaihtui vain lakanoiden värimaailma. Talossa tuoksui pesuaine ja puhtaat lattiat. Olin saanut kaiken tehtyä iltapäivään mennessä ja siinä pienen kahvitauon lomassa pelattiin nuorenmiehen kanssa vielä muutama erä skippoakin. Mokoma, päihitti äitinsä taas!
Mutta jotakin hyvää kai tässä kaikessa oli, luulisin, sillä mieli oli nyt hyvä, siivoukset siivottu eikä käsistäkään ollut nahka vielä lähtenyt pois. 
Hyvillä mielin tehdyn urakan jälkeen kaivelin esille eiliset ihanat löydät Fidalta. Siellä ne olivat myyjän tiskin takana lattialla korissa, kait menossa uudelleen hyllyyn laitettavaksi ja lappusetkin vielä paikallaan. Joku ei ollut tykännyt, mutta minua ne niin kovasti piristivät. Oli leipäkoriliina, kaitaliina ja kaunis, kaunis esiliina.
Päätin itsestäni ottaa kuvan tuo kaunis esiliina yllä, hiukset aamuisella pikakampauksella ja juoksuhousut jalassa. Tosin, kyllähän ne juoksuhousut mukavammat oli päällä, kun piti juosta ylös ja alas, imuroida ja luututa. Urheilusta kävi tämä päivä, todella.
Nyt voisi vaikka hiukan kehua itseään... urakka on melkein ohi, vaikka ne petivaatteet ovatkin siellä pakkasessa ja vasta illan suussa pedataan puhtaat lakanat!
Oli ensin pessimismiä oikein urakalla, mutta työn ja aherruksen jälkeen on hyvä mieli ja optimismi mittari koholla!

4 kommenttia:

 1. No huh mikä päivä, mutta selvisit! Meilläkin on tuota lakanapyykkiä joutunut välillä pyörittämään urakalla monista eri syistä, mutta pikku vierailijoita ollut täälläkin. Tuskaisaahan se on, mutta kun saa tehtyä niin hyvä fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Todella ja selvisin urakasta, vaikka vielä onkin raahattava kasa painavaa terassilta pakkasesta, mutta sehän menee jo ihan tottumuksesta ;)

   Poista
 2. Tsemppiä. Ja kauniit löydöt ja ihana tuo pärekori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Nyt ollaan voiton puolella!!
   Lakanatkin on puhtaana peteissä ja kaurapuuro hellalla...

   Poista