18.3.2016

muutama kuppi //
Perjantai.
Yöllä heräsin ja petyin. Lunta oli satanut ja piha hohti katuvalossa valkoisena. Takaterassille yöksi jääneet sohvatyynyt ja matto olivat kuorruttuneet valkoisella lumella. Yöllinen kolistelu ja happihyppely ei onneksi vaikuttanut liian piristävästi. Jatkoin unia.

Aamukiireessä murehdin, että juuri mopoautokortin saanut nuori ajaisi varovasti ja veisi veljensä kouluun sekä ehtisi itse myös oikeaan aikaan opintielle.  Mietin kolmatta lastani, nuorta, joka lähti isänsä kyydillä yo kirjoituksiin. Lähtiessään halasin ja lupasin muistaa rukouksin. Muistanko, muistan. Ajatuksissa kyllä!
Piti myös itse ajoissa ehtiä hammaslääkäriin, sehän oli puoli yhdeksältä. Bussin kyytiin vaan  ja tuumin, että selviän ajoissa.
Perillä olinkin kaksikymmentä minuttia myöhässä. Aika olikin ollut kello kahdeksalta. Jaaha. Olinpa pahoillani, mutta minkäs teit.

Takaraivossa jumputtaa pesemättömät lattiat, pyykit, silitettävätkin sellaiset, työhän meno, elämän meno ja tulo sekä kouluhommat, joita on kasaantunut unohdetttuanikin joitakin. Huuh...
Kyllä se tästä, onhan perjantai.

Ja tarvitseeko kaikesta murehtia. Ei!
Mutta olen äiti, huolehtiva sellainen, olen nainen, murehtiva sellainen. Voinko vaikuttaa ajankuluun? En! Voinko saada huolella ja murheella jotakin valmiiksi? En!

No painan nappia ajatuksissani ja katson pihalle. Taivas on sininen ja valkoinen. Maa on valkoinen ja jostakin kohtaa kurainen.
Kyllä se kevät tulee sieltä aikanaan ja kyllä se nuori on varovainen ajaessaan ja kyllä se kolmaskin niistä kirjoituksista selviää. Ja minäkin sain uuden ajan hammaslääkäriin, josko silloin selviän ajoissa paikalle. Ja ne kouluhommat... pikkuhiljaa, pikkuhiljaa... aloitan!

Heitän huolet pois ja nautin valosta sekä keittelen kolmannet kupit, vaiko neljännet kahvia... ja taas mietin.....
2 kommenttia:

 1. Onneksi isot tiet ovat sulat...kyllä nuori siellä pärjää♥ Itsekkin olen huolehtija ja murehtija...ja vaikka kuinka yritän siitä päästä ei vaan meinaa onnistua..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Hienosti on nuorimies pöristellyt ja auttanut joinakin aamuina pikkuveljen viennissä.
   Mustat karvanopat ja wonderbaum vaan heiluu kun mopis lähtee pihasta! =)

   Poista