28.4.2016

It's in the eye //


Kauneus on katsojan silmissä, niinkuin joku ehkä vanha sanalasku sanoo. Niin se on kodin sisustamisessa kuin vaatetuksessa, auton värissä, kukkien valinnassa. Tunteemme, mieltymyksemme sanelevat valintojamme paljon. Värit, ne jotka sykähdyttävät meitä, eivät sykähdytä toista.

Puu ja vaaleat värit ovat tällä hetkellä in, mutta toisaalta myös tumman puhuvat seinät ja kalusteet, yksinkertaisuus. Jokaisella on mahdollisuus valita se mistä itse pitää tai kokee omakseen. Tai sitten kokeilee, kuten ehkä minä!

Amerikasta muuton jälkeen minulle oli tärkeintä valkeat seinät, isot ikkunat ja puulattia. Siellä, kun sain katsella tummia seiniä, kokolattiamattoa ja tumman puhuvaa keittiötä. Kaikki oli isoa ja raskasta. Sirous, skandinaavisuus puuttui kokonaan sekä kalusteista että rakennustyylistä.
Maassa maan tavalla!
Olen viime aikoina, tai jo pidempäänkin kirpputoreja ja kierrätyskeskuksia kolutessani huomannut, kuinka katse osuu vaaleaan puuhun, lasiin ja lempeisiin asioihin. Sama asia tapahtuu, kun sisustuslehtiä katselen. Vaikka kauniit tummanpuhuvat värit houkuttavat, maalaisinko seinäni tumman harmaaksi?!
Pieni kotimme näyttäisi entisestään pieneltä ja ahtaalta. Ja se valo, lepo ja rauha jonka olen elämässäni vaikeuksin keskellä saavuttanut elämän koettelemusten ja niiden käsittelyn kautta, ei sallisi sitä. Hetken perästä kaipaisin sitä avaruutta ja valoa, sillä sellaisessa tilassa on helppo hengittää, antaa ajatusten juosta, levähtää.

Näitä kauniita tavaroita joita kuvissa on, olen kerännyt kirpputoreilta. Kuten pieni lasimaljakko, messinkinen pallo, jonka käsittelin vielä hiekkapaperilla harjatuksi.
Teepannu karheudessaan ja yksinkertaisuudessaan kosketti minua ja helistin, puinen ja yksinkertainen on nyt odottamassa rakasta pientä ihmistä kyläilemään.
On hyvä olla. Mutta tuon hyvän olon tuoja ei ole nämä kauniit tavarat, eikä maalatut valkoiset seinät, puinen lattia, vaan se lepo jonka olen löytänyt, saanut lahjaksi.
Tai se on ollut kaiken turhan alla, piilossa.

Näin on hyvä!

Siunauttua päivää sinulle ystäväni!!

<3

Tanja

2 kommenttia:

 1. Joskus jossakin sisustusohjelmasssa sanottiin, että ei tumma väri pienennä kotia...en kyllä ihan usko tuota väittämää!
  Meillähän on täällä uudessa kodissa kaikki seinät valkoisia...makuuhuoneeseen laitoimme päätyseinään tumman tapetin, mutta muuten olen antanut olla seinät "rauhassa"..:)
  Tykkään tosi paljon vaaleista minimalistisista kodeista, mutta minulle tuota tavaraa vaan pakkaa kertymään..:)
  SIunattua päivää, myös sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on!

   Ja kun on ihmisiä monta, makujakin on!
   Olen nauttinut vaaleista väreistä ja varmasti keväällä on siihen oma osansa.
   Niikuin luontokin puhkeaa uuteen elämään, tuntuu tummat sävyt vähän raskaille.
   Mutta tyylikkäitähän nekin on.

   Poista