16.6.2016

työhetkiäEn halua valittaa, mutta nyt on olo aika puhki!

Koulut loppuivat, mutta kesäleirit alkoivat ja sen tuotoksia nämäkin... Siis päiväleirit, joita työni tarjoaa lapsille. Ja hyvä niin, moni olisi kotona kännykän ja tietsikan kanssa, niinkuin omani juuri tekee nyt, kun minä paimennan muita! Siis kun ei ole millään leirillä, eikä leirille lähde! Iso poika kun jo on...

Lapset ovat niin erilaisia. Viime viikolla keppiheppaleirillä tyttöset ompelivat ja väsäsivät antaumuksella heppojaan viimeiseen asti, kun taas tällä viikolla *dino* leirillä askarteluprojekti on kahdeksassa minuutissa valmis. Ja noita kahdeksia minuutteja on kuudessa tunnissa aika monta, siis kun pitäisi kehitellä jotakin tekemistä. Ja silti joku sanoo, että *mulla on tylsää*
Siinä sitten leiritätinä vain toteamaan, että näinhän se elämässäkin on, välillä vaan on tylsää. Ja niin ei saa toki unohtaa sitä, että tämä leirimme on poikavoittoinen.
Ja ollaanhan me oltu rannallakin kahdesti, mutta eihän niitä lasketa!

Tänään on siis maalattu dinomaailmat loppuun, kun ensin niitä rakennettiin se vajaa tunti tässä viikolla. Ja maalattu ne savityödinot, jotka valmistuivat ennätysajassa, vaikka kuinka yritti sanoa, että kärsivällisyyttä kärsivällisyyttä tekemiseen.
Ja on tehty väripaperi repimistyö ja oltu kirjastossa ja ulkona ja ja ja syötykin. Ja tehty leiripäiväkirjaan sarjakuvaa tai kertomusta.
Mutta silti taitaa parasta olla salissa kaikki palaa, kun hikipäässä pinkovat palloa pakoon!

Mutta mä, mä olen väsy! En ole palautunut kaiketi kaikesta siitä toimeliaisuudesta. En ole istahtanut, ottanut aikaa ihan itseäni varten. Tulos tuntuu... Niskassa koskee, päätä huimaa ja väsy on kova!
Mutta huomenna, huomenna aamulla saan taas hetken purkaa sydäntäni ja sitten viimeisen leiripäivän päätteeksi saan vielä pienen ihmisen hoitoon! Tuon niin rakkaan ja suloisen...

Kuitenkin, vaikka olen väsy ja niskassa kiristää, olen kiitollinen. Kaikki on hyvin!
Mutta väsyneenä se kaikki on hyvin, ei näytä niin kaikki on hyvältä!!

Muistakaa ihmiset levätä!!

Siu,

Tanja2 kommenttia:

 1. Siinä sitä työtä onkin, kun yrittää keksiä lapsille tekemistä. Jotenkin tuntuu, että nykyisin pitäsi aina olla jotakin "tekemistä"....tehtiinhän sitä ennenkin, mutta ymmärrät varmaan mitä tarkoista...:)
  Ihanaa viikonloppua pikkuisen hoitolaisen kanssa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ilta meni pienen kanssa hyvin.
   Se on totta, ennen tuntui, että lapset keksi tekemistä itse. Ei sitä voinut aina kysyä, että mitä mä teen.
   Ja jos ei ollut mitään, niin kyllä sitä pian keksi!
   Leikittiin, leikittiin ja leikittiin!!
   Ei ollut koneita!!

   Poista