10.1.2014

Second hand again.


Niin se löytyi, se kadonnut palanen, vanhan Arabian ruukun aluslautanen. Ja palanen palaset seinähyllyä! 
Kukkakaupan ikkunalaudalta toin kotiin tuon kukkasen, jonka nimeä en muista. Kukkanen, joka näytti niin kauniilta pikkupisaroita blogissa, vaikka niin erikoinen olikin. Nyt se istuu meidän ikkunalaudalla uuden vanhassa ruukussaan. Ja tuo iloa vain olemassa olollaan.
Kello pitää ajassa. Pieni  ja valkoinen, siro keltainen sekuntiviisari, joka hiljalleen kuljettaa minuutteja eteenpäin. Ja se toimii, sain testata vielä sitä ihan paikan päällä. Kyljessä oli pieni valkoinen tarralappu, jossa luki, 1,50€!
Niin ja se kakku!
Töistä tullessa vispasin kermaa innokkaasti ruualaiton lomassa, oli tulossa vieraita. Vispaus on aika taitolaji, ettei vispaa ihan voiksi, varsinkin jos laittaa yleiskoneeseen ja unohtuu hetkeksi tekemään jotakin muuta. No, niinhän siinä melkein kävi, mutta sain  kakun päälle kermat levitettyä ja koristeksi yksinkertaista ja nopeaa, nomparelleja, maustelaatikosta!

Tänään on perjantai, aamulla satoi vettä ihan kuin syyskuuussa. Mutta nyt, juuri nyt, taivaalta tipahtelee hiljalleen tuulen mukana valkoisia hiutaleita, jotka sulavat koskettaessaan maanpintaa. Odotettavissa kenties lumisadetta ja valkoista maata ja ehkä hiukan lumitöitä!
Mutta on perjantai, eikä lumisadekaan haittaa!!

8 kommenttia:

 1. Taas niin ihanat löydöt ja kuvat! Onkohan tuosta kukasta tuossa tämän vuoden blogisisustussuosikki ;) Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! =)
   Taitaa tulla, niin erikoinen se on ;)

   Poista
 2. Vaikka miten tuosta ikkunasta taivaalle tähyilen en näe valkoisia hahtuvia....no jospa vaikka huomenna..:)
  Oliskohan tuo kukka aaroninparta...en ole kylläkään varma...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne leijailivat hetken ja sitten muuttuivat vetisemmiksi, ainakin täällä pääkaupunki seudulla.
   Saapi nähdä mitä viikonloppu tuo tullessaan, lisää vettä, vaiko jo kylmenevää.
   Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Kauniita kuvia Tanja! Tiiätkö, mä kävin tänään lunttaamassa kukkaan hoito-ohjetta ja kukkarivi mikä oli ostohetkellä täysi olikin nyt yhden kukan rivi... Ja tuo ruukku on ihana löytö! Mä haluaisin myös toisen, mutta sitä nyt saa varmaan odotella ikuisuuden...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Näyttää siltä, että tuo ruttuinen kukka on saanut suosionsa ;) Ja onhan se kaunis oma erikoisuutensa. Myyjä sanoi ohjeeksi 2 dl vettä viikossa, mutta mä taidan juottaa sitä samalla tavalla kuin muita kasveja... silloin kun muistan, tai kun ne alkavat näyttää nuupahtaneelta ;)
   Mukavaa viikonloppua!
   Ruukkuja löytää aina silloin tällöin kirpputorilta. Joskus hinnat ovat vain aika korkeita, mutta välillä tekee löytöjä. Tuon viimeisimmän yksilön löysin kierrätyskeskuksesta ja aluslautasen fidalta.

   Poista
 4. Ei vitsit...Äidin yöpöydällä oli tuollainen samanlainen kello ennen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää ei taida olla ihan uusinta uutta, mutta niin tykkäsin.
   Pieni ja soma.
   Ja ennenkaikkea toimiva ja on pysynyt ajassakin ;)

   Poista