26.6.2014

savua...


Niin se vain on, että kun on mielessä jotakin jonka kuvittelee onnistuvan, mutta! Ei se sitten aina mene ihan niin. Ei mennyt tämä pesukonevärjäyksenikään, mutta lopputulos on ihan ok. Ja vielä kun tänään piipahdin Mariankadun Olkkarissa, oli siellä kaunis lipasto juuri tätä väriä...=)
Noniin...
Olin jemmannut pellavaa jonkin verran ja tehnyt jotakin ja purkanut ja taas säästänyt palat. Sitten löysin vielä yhden pituuden verran pellavaa kierrätyksestä halvalla, niin oli pussilakana tarpeet jemmassa ompelua varten. Tyynyliinakankaat löysin kierrätyksen ilmaispuolelta, liekö puolipellavaa tai muuta sellaista.

Ostin innoissani tummanharmaata pesukoneväriä ja suolaa. Kumihanskat kädessä taiteilin pussit koneeseen ja laitoin koneen käyntiin. Tulos oli jotakin sinnepäin, mutta epätasainen ja laikukas. Eikun kaupasta kloriittia ja liotuksen jälkeen väri oli jotakin vauvankakan värin ja persikan sekoitusta.
Huoh, tuumin jo tässä vaiheessa. 
Tutkin asiaa ja havaitsin, että kyseisellä valmistajalla oli värinpoistaja paketteja myynnissä, joten niitä sitten hakemaan. Ja mies päivittelin hintaa...
Pesuhuoneessa haisi sille, kuin joku olisi ollut tekemässä kotipermanettia. Terassin ovi piti pitää auki, jotta pistävät katkut menisivät suorinta tietä pihalle!
Pettymys oli taas avata kone ja löytää jotakin luonnovaaleaa ja läikikästä... Väri oli aivan muuta, mitä olin suunnitellut ajatuksissani, kun tietenkin uskoin tuohon ihmeaineeseen. Joten!
Vielä viimeisen kokeen päätin tehdä ja ostin vain yhden Dysonin väripussin, mustana, kun muuta ei ollut tarjolla. Uusi yritys ja jännitys, kun pesuohjelma oli ohi ja avasin pesukoneen luukun.
Tulos oli kutakuinkin sama kuin ensimmäisellä kerralla, mutta läikkiä paljon paljon vähemmän. Koko satsin heitin vielä kuivausrumpuu pehmenemään ennen ripustamista kuivamaan.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Vielä tuoksuu jokin jännä tuoksu makuuhuoneessamme. Sekoitus permanettiainetta ja pesupulveria. Mutta on ne vaan aika kauniit, läikikkäänäkin ja kun tuo värisävy on kuin se lipasto siellä Olkkarissa! Ja onhan ne nyt ihan silitettykin!
Jää vielä nähtäväksi tuleeko uni, vain näenkö unta, että olen laittamassa kiharoita!


Ja se pieni vihreä päärynä vaihtoi väriä...

4 kommenttia:

 1. Nukuttiko hyvin? Kuvissa nuo näyttää kyllä ihan hyviltä. Minulta olisi kyllä kärsivällisyys loppunut kesken...
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unetti makiasti ja lämpöisetkin olivat! Mies tuumi, että karkeat ovat, mutta ehkäpä pesukertojen jälkeen ne pehemenevät...=) Tai sitten eivät!

   Poista
 2. Kommenttini on näköjään kadonnut bittiavaruuteen, sitä piti sanomani, että ihanalta ja seesteiseltä näyttää tuo harmaa makuuhuoneessa. Minähän muutenkin fanitan harmaata sisustusvärinä!

  VastaaPoista
 3. Harmaa on kaunis, rauhallinen. Mä tykkään kans ja vaatteissa... Ai ai meleerattu vaalea harmaa...=)

  VastaaPoista